'Crisisclub Schalke zoekt al naar nieuwe trainer en denkt aan legendarische Raúl'

'Crisisclub Schalke zoekt al naar nieuwe trainer en denkt aan legendarische Raúl'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 18:12do 04-06-2020 om 18:12

Het is crisis bij Schalke 04 en dus overweegt de club om komende zomer een nieuwe trainer aan te stellen. David Wagner, die nu eindverantwoordelijke is in de Veltins Arena, zou het veld moeten ruimen en vervangen worden door Real Madrid-legende Raúl.

Sinds de herstart van de Bundesliga wisten Die Königsblauen niet meer te winnen. Sterker nog: de laatste overwinning in de competitie dateert alweer van januari van dit jaar, toen Schalke met 2-0 van Borussia Mönchengladbach won. Dat zijn geen statistieken waar men in Gelsenkirchen trots op is en dus is men op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, weet Bild.

De huidige trainer, David Wagner, kan zijn baan komende zomer vaarwel zeggen. Schalke hoopt Raúl Gonzalez Blanco, Real Madrid-legende en huidig trainer van Castilla, aan te stellen als de nieuwe oefenmeester. De Spanjaard speelde na zijn periode in Bernabéu nog voor Schalke en daarnaast loopt zijn verbintenis bij het tweede elftal van Real over twee maanden af.

Ex-doelpuntenmachine Raúl zou nog altijd goede contacten hebben in Gelsenkirchen en daarmee lijkt hij topfavoriet voor de trainerspositie bij Schalke. Naast de Spanjaard worden ook Ralf Rangnick, Ralph Hasenhüttl en Roger Schmidt genoemd. De laatste optie lijkt zeer onwaarschijnlijk, aangezien Schmidt binnenkort begint bij PSV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws