Meerdere scenario's nieuw Eredivisie-seizoen: 'Niet spelen in eigen stadion'

Meerdere scenario's nieuw Eredivisie-seizoen: 'Niet spelen in eigen stadion'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 23:50do 04-06-2020 om 23:50

Burgemeester Paul Depla van Breda, woordvoerder van alle 31 gemeenten waar profvoetbal gespeeld wordt, geeft aan dat het coronavirus ook volgend seizoen een spelbreker kan worden voor de Eredivisie-clubs. De ene regio wordt namelijk harder getroffen door het virus dan de ander.

Dit zorgt er dus ook voor dat één club harder getroffen kan worden dan de andere. "Hetzelfde geldt voor als er in de ene regio het virus heel erg hard terugkomt, en die club eigenlijk niet kan spelen in zijn eigen stadion", aldus Depla in gesprek met de NOS. Het is dan mogelijk dat een club zijn thuiswedstrijden op een andere locatie moet spelen, waardoor sommige clubs wel voor eigen publiek spelen en andere niet.

"Allemaal zaken waarvan je aan de voorkant zegt: da's niet eerlijk", aldus Depla. "Nee, maar misschien moet je ze nu wel als mogelijkheid bespreken omdat je anders niet op een goede manier in staat bent om die competitie op een goede manier uit te spelen. Juist omdat de competitie per definitie grillig zal zijn omdat dat virus toch roet in het eten kan gooien komend seizoen", sluit de burgemeester af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws