Update: KNVB bevestigt salarisverlaging van Koeman en co.

Update: KNVB bevestigt salarisverlaging van Koeman en co.

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 11:54vr 05-06-2020 om 11:54

Ronald Koeman ziet vanwege de coronacris af van een deel van zijn salaris. Dat meldt De Telegraaf. Ook KNVB-voorzitter Just Spee draagt een steentje bij.

Spee ontvangt jaarlijks zo'n 85 duizend euro voor zijn driedaagse werkweek in Zeist, maar heeft besloten dat de KNVB alles mag houden. Ook alle directieleden van de voetbalbond én bondscoach Koeman brengen een loonoffer. Daarmee volgt men bij de KNVB het voorbeeld van de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Het is volgens De Telegraaf onbekend hoeveel salaris Koeman inlevert, maar het loonoffer van de bondscoach en andere medewerkers is in lijn met wat werkgeversorganisatie FBO, spelersvakbonden VVCS en ProProf en vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) hebben afgesproken. Naar schatting wordt hiermee op jaarbasis 35 miljoen euro uitgespaard. KNVB-directeur Eric Gudde kondigde eerder al aan dat hij salaris zou inleveren.

Update: De top van de KNVB levert salaris in. Een woordvoerder van de voetbalbond bevestigt dat aan het Algemeen Dagblad. "Binnen de KNVB zijn er personen die net als in de rest van de voetbalwereld besloten hebben om salaris in te leveren vanwege de coronacrisis."

De KNVB wil niet zeggen om welke bedragen of percentages het gaat. Ook wordt niet bevestigd wie salaris in gaan leveren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws