'Bij een vertrek van Onana was Dominik kandidaat om eerste Ajax-keeper te worden'

'Bij een vertrek van Onana was Dominik kandidaat om eerste Ajax-keeper te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 17:58vr 05-06-2020 om 17:58

De uitbraak van het coronavirus heeft de plannen van Dominik Kotarski voorlopig in de war geschopt. De Kroatische sluitpost van Jong Ajax was volgens zijn belangenbehartiger Vincenzo Cavaliere in de race om Andre Onana op te volgen bij de hoofdmacht.

Kotarski werd in januari 2018 overgenomen van Dinamo Zagreb, keepte sindsdien 47 keer voor Jong Ajax en zat vijftien keer op de bank tijdens een Eredivisie-wedstrijd van Ajax. Na de zomer had het grote werk moeten lonken. "Bij een vertrek van Onana was Dominik een kandidaat om de nieuwe eerste keeper van Ajax te worden", vertelt Cavaliere aan TuttoMercatoWeb. "Dit was het scenario voordat het seizoen werd afgebroken. Maar COVID-19 heeft voorlopig roet in het eten gegooid. De komende weken gaan we kijken hoe de toekomst eruit ziet."

Onana liet onlangs weten dat hij mikte op een transfer: de sluitpost uit Kameroen werd gelinkt aan onder meer FC Barcelona, maar vooralsnog is er geen beweging. Ajax zou met Alexander Schwolow (SC Freiburg) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) twee kandidaat-opvolgers op de radar hebben. De Amsterdammers hebben ook Kotarski, Kjell Scherpen, Benjamin van Leer en Daan Reiziger onder contract staan. Huurling Bruno Varela keert terug naar Benfica, Issam El Maach en Stan van Bladeren hebben een aflopend contract.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat kan Ajax beter doen bij een vertrek van Onana?

(1733 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws