'Deltaplan overhandigd: zeven fases, idealiter weer volle stadions in 2021'

'Deltaplan overhandigd: zeven fases, idealiter weer volle stadions in 2021'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 18:54vr 05-06-2020 om 18:54

De KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben vrijdag het zogeheten Deltaplan overhandigd aan sportminister Martin van Rijn. De Telegraaf heeft inzage gekregen in een samenvatting van het plan: de clubs willen via zeven fases toewerken naar wedstrijden met publiek in januari 2021.

Fase 1 – het stilleggen van de competities – is al achter de rug voor het betaald voetbal, dat nu bij Fase 2 is aanbeland: het gedeeltelijk hervatten van de trainingen, mét de bijbehorende beperkingen. Vanaf 24 juni moet Fase 3 aanbreken: trainingsactiviteiten met lichamelijk contact en zonder beperkingen. De betrokken partijen willen in de zomermaanden weer oefenwedstrijden tussen profclubs organiseren: dit is Fase 4 van het plan.

In september gaan de Eredivisie van de Keuken Kampioen Divisie weer beginnen en is het tijd voor de vijfde, zesde en zevende fase van het Deltaplan. Eerst zal er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden, daarna hopen de instanties de stadions gedeeltelijk te vullen met toeschouwers en in januari 2021 is het idealiter weer mogelijk om in volle stadions te voetballen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wedstrijden met publiek in januari 2021: denk je dat dit haalbaar is?

Ja
71%
Nee
29%
(3460 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws