De Boer: 'Ik denk dat ik ADO kan helpen, zo'n type hebben ze nog niet echt'
De Boer in zijn tijd als Ajax-jeugdspeler

De Boer: 'Ik denk dat ik ADO kan helpen, zo'n type hebben ze nog niet echt'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 15:53za 06-06-2020 om 15:53

Kees de Boer is na drie jaar terug op de Nederlandse velden en zal komend seizoen voor ADO Den Haag spelen. De Volendammer verruilde Ajax in 2017 voor de Swansea City-opleiding en kwam sindsdien tot welgeteld één minuut in het eerste: op 13 augustus 2019 viel De Boer één minuut voor tijd in tijdens het Leage Cup-duel met Northampton Town.

Desondanks kijkt hij met voldoening terug op zijn avontuur in Wales. "Misschien had ik vaker willen spelen in het eerste, maar mijn ervaringen hebben me ook veel opgeleverd", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Zijn enige wedstrijd was voor De Boer 'mooi om mee te maken', vindt hij. "Mijn doel was om beter te worden en dat is me sowieso gelukt."

Doordat hij in aanraking is gekomen met de Britse voetbalcultuur, is De Boer naar eigen zeggen een completere voetballer geworden. "Het spelletje was er heel toch wat anders dan ik gewend was. Vooral de snelheid en het fysieke. In Nederland is het vooral mooi voetballen, in Engeland heb je ook clubs die lekker de lange bal geven en dan vechten. Dat heeft me wel geholpen."

Nu mag hij zich opmaken voor zijn officiële Eredivisie-debuut. "Ik denk zeker dat ik ADO kan gaan helpen. Zo'n type speler hebben ze nog niet echt. Ik ben controleur, maar mijn kwaliteiten liggen vooral aan de bal." Alleen het verdedigende aspect is voor verbetering vatbaar, maar De Boer zal hiervoor een ideale leermeester treffen. "Trainer Aleksandar Rankovic was een speler die dat wel had, daar kan ik dus ook van leren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws