NEC bevestigt interesse uit Eredivisie-top: 'We weten dat ze hem volgen'

NEC bevestigt interesse uit Eredivisie-top: 'We weten dat ze hem volgen'

07-06-2020 11:25
37

NEC houdt rekening met een vertrek van Anthony Musaba. De negentienjarige aanvaller staat in de belangstelling van onder meer Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Valencia, Atlético Madrid en AS Monaco.

De Europese (top)clubs zaten afgelopen seizoen regelmatig op de tribune van De Goffert om Musaba aan het werk te zien. "Dat is niet voor niets", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International. "Anthony heeft specifieke kwaliteiten, dat horen we ook van clubs waarmee we in gesprek zijn. Daar vallen ze op."

"Hij is nog jong, dus de verwachting is niet dat hij meteen in het eerste komt bij een Europese topclub. Het is wel de verwachting dat zo'n club hem gaat kopen. Ze zijn niet vaak geïnteresseerd in dit soort spelers. Wij horen ook van ze dat ze eigenlijk nooit in de Keuken Kampioen Divisie komen kijken. Alle clubs hebben een plan met hem. Als je Anthony aan de hand daarvan probeert te ontwikkelen, kan het heel snel gaan. Dat hebben we hier ook gezien."

Van Schaik verwacht dat er 'binnen nu en een maand iets concreets gaat komen' voor Musaba. Vanuit de Eredivisie-top blijft het nog stil, al is er volgens de NEC-directeur wel interesse getoond. "We hebben daarmee gesproken. (...) Je moet de potentie zien. Dat zien ze zeker in Anthony, want ze hebben allemaal op de tribune gezeten en we hebben ze gesproken. Het heeft alleen nog niet geleid tot een concreet aanbod van een Nederlandse club. We weten wel dat ze hem volgen."