Van der Sar nuanceert rol van Ajax: 'Overmars heeft een iets groter profiel'

Van der Sar nuanceert rol van Ajax: 'Overmars heeft een iets groter profiel'

07-06-2020 19:57
168

Ajax voelt zich niet verantwoordelijk voor het relatief snelle besluit om een punt te zetten achter het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie. Dat meldt Edwin van der Sar, wiens collega Marc Overmars begin april de knuppel in het hoenderhok gooide.

Overmars pleitte in een vurig statement voor het einde van het seizoen vanwege de coronacrisis en kreeg steun van meerdere grote clubs. Drie weken later, op 24 april, ging de KNVB daarin mee. Van der Sar benadrukt dat Ajax niet de eerste was die opriep om de Eredivisie stop te zetten.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat Marc Overmars een iets groter profiel heeft dan andere clubdirecteuren. In de weken daarvoor hadden andere directeuren het volgens mij ook al geroepen", aldus de Ajax-directeur bij NOS Studio Sport. "Het was niet meer dan een advies. Later werden we ingehaald door de overheid, die evenementen waarvoor een vergunning nodig is verbood tot 1 september."

Volgens Van der Sar 'zou het kunnen' dat Ajax de lobby voor het afkappen van de Eredivisie op gang heeft gebracht. "Maar ik denk dat er in die periode ook op zo'n manier over gedacht werd in Nederland. In de praatprogramma’s ging het over het tekort aan ic-bedden en dat er ruimte moest zijn om mensen goed te kunnen verzorgen. Is voetbal dan het allerbelangrijkste?"