'Qatar wil competitie versterken met het oog op WK en benadert Silva (34)'

'Qatar wil competitie versterken met het oog op WK en benadert Silva (34)'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 21:19zo 07-06-2020 om 21:19

David Silva kan een bijzonder lucratief contract gaan tekenen in Qatar. Het contract van de Spanjaard bij Manchester City loopt komende zomer af en dus is de technische middenvelder vrij om te gaan en staan waar hij dat wil.

Clubs uit Spanje en de Verenigde Staten zouden zich al bij Silva gemeld hebben, maar The Mirror schrijft dat het Qatarese Al-Duhail grote kans maakt op de handtekening van de aanvallende middenvelder. De club is namelijk bereid om Silva een fors salaris aan te bieden, waarmee de voorstellen van alle andere clubs teniet gedaan zullen worden.

Met het WK van 2022 in Qatar in aantocht vinden de mensen in het land dat het niveau van de binnenlandse ploegen omhoog moet. Een transfer van Silva naar het oliestaatje zou in dat nieuwe beleid passen. In januari tekende Mario Mandzukic al een contract bij Al-Duhail en de club zou alles in het werk willen stellen om ook Silva te overtuigen.

De 34-jarige spelmaker uit Tenerife speelde tien jaar voor Manchester City. In die periode werd hij vier keer kampioen, won hij twee keer de FA Cup, mocht hij vijf League Cups bijschrijven en werd tot driemaal toe het Community Shield gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws