Frenkie de Jong vindt Messi 'onderschat': 'Dan worden mensen het vaak zat'

Frenkie de Jong vindt Messi 'onderschat': 'Dan worden mensen het vaak zat'

08-06-2020 10:15
44

Frenkie de Jong is bij FC Barcelona het meest onder de indruk van Lionel Messi. Volgens de middenvelder wordt de Argentijnse superster zelfs onderschat.

"Hij is écht heel goed. Mensen onderschatten het", zegt De Jong in het net verschenen boek 'Van Johan tot Frenkie', waarvan een voorpublicatie in het Algemeen Dagblad staat. "Als iemand lang de beste is, worden mensen het vaak zat, krijgen ze sympathie voor de underdog. Nadat Messi drie of vier keer de Gouden Bal had gewonnen, was het argument: nu mag weleens een ander winnen. Maar zo is die prijs niet bedoeld, die prijs moet voor de beste voetballer zijn. En dat is hij elk jaar geweest, tot nu toe."

De Jong erkent dat Barcelona in dienst staat van Messi, maar vindt dat ook niet meer dan normaal. "Ik merk dat hij in alle aspecten van het spel de beste is. In positie spelen, in afwerken, hij ziet het spel goed, hij is snel, beweeglijk, klein maar supersterk. Wij moeten ons vooral aanpassen aan hem, maar dat is niet moeilijk. Hij biedt zich goed aan én hij speelt je goed aan, het is logisch dat je je dan aan zo iemand aanpast. Hier bij Barça zijn het allemaal spelers van wereldklasse, maar Messi is echt beter dan de rest", aldus de oud-Ajacied.