Groningen ziet 'vervelende situatie': 'Maar hebben jawoord Diemers en Fortuna'

Groningen ziet 'vervelende situatie': 'Maar hebben jawoord Diemers en Fortuna'

08-06-2020 21:10 Laatste update: 09-06-2020 08:09
155

FC Groningen rekent op de komst van Mark Diemers. Voetbal International meldde maandag dat ook Feyenoord zich heeft gemeld voor de middenvelder van Fortuna Sittard, maar Mark-Jan Fledderus laat weten dat de Rotterdammers te laat zijn.

"Wij zijn er helemaal uit met Mark Diemers en wij zijn er ook helemaal uit met Fortuna Sittard, dus voor ons is het heel simpel", zegt de technisch directeur van Groningen tegen het Dagblad van het Noorden. "Het zat een tijdje vast tussen Diemers en Fortuna over een doorverkoopclausule, maar er is van beide kanten een mondeling akkoord."

Wedden

Meer odds

Volgens Fledderus moeten de afspraken alleen nog op papier worden gezet en moet de medische keuring nog plaatsvinden. "Maar we hebben een jawoord gehad van zowel Diemers als Fortuna. Bij mijn weten is een mondeling akkoord ook een akkoord. Wij gaan er dan ook gewoon van uit dat het klaar is", aldus Fledderus, die vervolgens toch een slag om de arm houdt. "Als een topclub zich meldt, doet dat natuurlijk wat met een speler. Wat dat betreft is dit wel een vervelende situatie."

"Zoals ik het vertel is in ieder geval de kant van het verhaal vanuit het perspectief van FC Groningen", legt de directeur uit. "Zaken kunnen uiteindelijk altijd nog mislukken, hoe zeker ze op zeker moment ook lijken. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat afspraak afspraak is en dat de deal beklonken is. Dat heeft Fortuna ons ook laten weten en we gaan er vanuit dat Diemers en zijn zaakwaarnemer er ook zo inzitten."