'Ajax op zoek naar aanvaller: Overmars wil speler van Champions League-niveau'

'Ajax op zoek naar aanvaller: Overmars wil speler van Champions League-niveau'

09-06-2020 15:57
224

Ajax wil zich tijdens de komende transferperiode versterken met een aanvaller. Deze speler moet een directe kwaliteitsinjectie geven aan de selectie, meldt Voetbal International.

De Amsterdammers zijn op zoek naar een multifunctionele aanvaller 'die direct het verschil kan maken op Champions League-niveau', aldus het weekblad. Namen worden niet genoemd en van een transfer is voorlopig ook nog geen sprake, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft de komst van een voorhoedespeler wel op zijn to do-lijstje gezet. Als er een speler verkocht wordt, wil Ajax met dat geld de markt op voor offensieve versterking.

Ajax heeft met Antony al een nieuwe aanvaller vastgelegd, maar volgens VI ziet de club hem niet als dé opvolger van Hakim Ziyech. Verder vertrekt Ryan Babel na zijn huurperiode en neemt ook Klaas Jan Huntelaar mogelijk afscheid van de club. De routinier kan wel een nieuw contract tekenen, maar moet dan genoegen nemen met minder speelminuten. Verder heeft trainer Erik ten Hag komend seizoen de beschikking over Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic, Brian Brobbey en Lassina Traoré.