Bayer Leverkusen plaatst zich met speels gemak voor finale van DFB Pokal

Bayer Leverkusen plaatst zich met speels gemak voor finale van DFB Pokal

Gepubliceerd: dinsdag 9 juni 2020 om 22:36di 09-06-2020 om 22:36

Peter Bosz heeft nog altijd zicht op de eerste hoofdprijs in zijn trainerscarrière. Bayer Leverkusen plaatste zich dinsdagavond voor de finale van de DFB Pokal. FC Saarbrücken werd met 0-3 verslagen.

Bosz kon tegen Saarbrücken geen beroep doen op de geblesseerden Lars Bender, Kai Havertz en Daley Sinkgraven. Leon Bailey werd naar verluidt gespaard. De Jamaicaan zat niet bij de selectie. Jongeling Florian Wirtz (17) kreeg van Bosz weer de kans zich te laten zien.

Het dappere Saarbrücken knokte zich knap tot de halve finale, maar had daarin niets te zeggen. Leverkusen was oppermachtig en stond al binnen twintig minuten op 0-2. Moussa Diaby en Lucas Alario maakten de goals. De ploeg van Bosz had nog veel verder uit kunnen lopen, maar liet dat na.

Omdat het nog slechts 0-2 stond, mocht Saarbrücken nog hopen op een stunt. Maar die kwam er niet. Na een klein uur maakte Karim Bellarabi 0-3 en dat bood Leverkusen de gelegenheid om de voet van het gaspedaal te halen. Er werd daarna niet meer gescoord. De andere finale wordt woensdag gespeeld en gaat tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt.

Bosz en Leverkusen treden aankomende zondag aan tegen het geplaagde Schalke 04. De ploeg staat vijfde en doet nog volop mee om een direct Champions League-ticket.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws