BILD pakt uit: zeven redenen waarom Schreuder weg is bij Hoffenheim

BILD pakt uit: zeven redenen waarom Schreuder weg is bij Hoffenheim

Gepubliceerd: woensdag 10 juni 2020 om 13:40wo 10-06-2020 om 13:40

Duitse media brengen steeds meer naar buiten over het onverwachte vertrek van Alfred Schreuder bij TSG Hoffenheim. Kicker meldde al dat de 47-jarige trainer niet op één lijn zat met de clubleiding. BILD voegt daar meer details aan toe.

Toegegeven: het spel van Hoffenheim was niet altijd even sprankelend, maar de Bundesliga-club verloor aan het begin van het seizoen de beste spelers en staat met nog vier wedstrijden te spelen wel gewoon op een zevende plaats. Toch nemen Schreuder en Hoffenheim afscheid van elkaar.

'Zeven redenen waarom de trainer met een zevende plaats moest vertrekken', schrijft BILD. Zelfs een hond speelde er een rol in. 'De trainer en de clubleiding hadden een verschil van mening over hoe een professionele club geleid zou moeten worden. Na de wedstrijd tegen Dusseldorf (2-2) hebben Rosen (directeur, red.) en Schreuder opnieuw met elkaar gesproken, maar zij konden geen overeenstemming bereiken', voert BILD als eerste reden op. Volgens de Duitse boulevardkrant had Schreuder nooit de volledige steun van de clubleiding.

'Spelers werden te beschermd door de verantwoordelijken'. BILD schrijft dat verdediger Pavel Kadeřábek zich vlak voor de wedstrijd tegen 1. FSV Mainz afmeldde bij Schreuder omdat het niet goed ging met zijn hond. De hond moest uiteindelijk worden ingeslapen, voegt BILD daar nog aan toe. 'Erg onprofessioneel voor Schreuder.'

Dat niet alleen Kerem Demirbay en Nadiem Amir vertrokken, maar ook Joelinton afscheid nam kwam onverwachts voor Schreuder. Ook zou er kritiek zijn op de speelstijl van Hoffenheim. De clubleiding van Hoffenheim waardeerde het daarnaast niet dat Schreuder rond de winterstop publiekelijk om versterkingen heeft gevraagd. Schreuder wilde Sebastian Rudy definitief overnemen van Schalke 04, maar de clubleiding liet de deadline passeren. De 47-jarige trainer wilde niet door met een aantal huurspelers, waaronder Leonardo Bittencourt en Kevin Vogt (Werder Bremen), terwijl Hoffenheim dat juist wél wilde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws