Elia: 'Ik sluit geen enkele club in Nederland uit, maar Twente is heel speciaal'

Elia: 'Ik sluit geen enkele club in Nederland uit, maar Twente is heel speciaal'

10-06-2020 17:32 Laatste update: 17:37
77

Eljero Elia heeft de deur voor FC Twente op een kier gezet. De 33-jarige aanvaller heeft een aflopend contract bij Istanbul Basaksehir en sluit een terugkeer naar de Eredivisie allerminst uit.

De dertigvoudig international krijgt bij Bureau Sport de vraag of hij terug zou willen keren in Enschede, waar hij tussen 2007 en 2009 actief was. "Dat sluit ik zeker niet uit. Ik sluit geen enkele club in Nederland uit, maar FC Twente is voor mij heel speciaal. Ik sta voor alles open. Ik zie wel wat er gaat gebeuren. Over een maandje ben ik transfervrij."

Elia schetst een situatie waarin hij zou kunnen terugkeren bij de Tukkers. "Ja, als ik dat zou doen dan zou ik tekenen met de voorwaarde dat ze me gaan helpen met mijn trainersdiploma's. Ik wil heel graag jeugdtrainer worden", vertelt de linksbuiten. "Ik heb bij FC Twente de gelukkigste periode gehad. Er werd niets van je verwacht, er waren geen verwachtingen van de buitenwacht. Toen speelde ik extra onbevangen. We hadden een heel leuk en goed team."

Elia bevestigt dat hij sowieso vertrekt bij de Turkse topclub Istanbul Basaksehir, waar hij al enige tijd geen salaris ontvangt. "Ik heb al duidelijk aangegeven dat ik ergens anders mijn geluk wil beproeven en ergens anders wil gaan kijken. Ik wil niet verlengen, dat werd me niet in dank aangenomen en toen werd ik van de basis in één keer op de tribune gezet."