Gravenberch trekt eigen plan: Ik ben daar nu helemaal klaar mee

Gravenberch trekt eigen plan: "Ik ben daar nu helemaal klaar mee"

11-06-2020 10:24
37

Ryan Gravenberch blijft bij Ajax en wil volgend seizoen een basisplaats afdwingen in Amsterdam. Om daarin te slagen, gaat de middenvelder minder naar zijn criticasters luisteren.

Gravenberch vertelt in een interview met Ajax TV dat hij het moeilijk had na zijn eerste wedstrijden in Ajax 1. "De eerste twee wedstrijden verliepen goed, maar daarna maakte ik een slippertje en daar moet je als achttienjarige jongen mee leren omgaan. Je krijgt van alles op je af. Van de media, van andere mensen die tegen je praten. Voor mij was het wel lastig. In die tien wedstrijden was ik niet echt mezelf, denk ik."

Dat moet volgend seizoen dus anders. "Ik moet laten zien dat ik een van de beste spelers ben. Dan is het aan de trainer of hij je opstelt. Maar als je een van de beste bent, dan zal hij je wel opstellen", lacht Gravenberch. "Ik moet gewoon mezelf zijn. Vorig jaar luisterde ik te veel naar andere mensen. Iemand zei dit, iemand zei dat. Wat ik beter kon of moest doen. Ik ben daar gewoon helemaal klaar mee. Ik moet luisteren naar mezelf en ik weet wat ik kan."

Na zijn contractverlenging tot medio 2023 wil Gravenberch kampioen van Nederland worden. "Ik wil met de schaal op het Museumplein in mijn handen staan en iedereen laten zien dat we kampioen zijn. Om Ajax dan nu te verlaten? Nee."