'Onbetaalbaar' gebaar: vrijwilligers van De Graafschap staan vergoeding af

'Onbetaalbaar' gebaar: vrijwilligers van De Graafschap staan vergoeding af

11-06-2020 22:58
41

De vrijwilligers van De Graafschap hebben De Superboeren een steuntje in de rug gegeven. Zij hebben donderdag laten weten in het nieuwe seizoen af te willen zien van hun vergoedingen.

De Graafschap hoeft zijn stewards, verkeersregelaars, parkeerbeheerders, brancarddragers, gastdames en gastheren binnenkort dus niet te betalen voor hun clubgerelateerde werkzaamheden. Het scheelt de nummer twee van het voortijdig afgebroken Keuken Kampioen Divisie-seizoen een bedrag van om en nabij de 25 duizend euro, laten de Doetinchemmers weten via de officiële kanalen.

Directeur Hans Martijn Ostendorp werd bovendien getrakteerd op een zogeheten bespaartaart. Dat liet hem niet onberoerd. "Daar word ik wel stil van", liet hij vanaf het veld van De Vijverberg weten. "Een bijzonder gebaar van de mannen en vrouwen die altijd paraat staan voor de veiligheid in en om het stadion. Daar krijgen jullie een kleine vergoeding voor, waarvan ik soms ook wel denk: tjonge, voor al het werk wat jullie doen?", aldus Ostendorp. "Wat jullie de club hiermee geven, is echt onbetaalbaar. Ik zal dat in ieder geval nooit, maar dan ook nooit vergeten."

De Graafschap stond voor de onderbreking van het seizoen tweede en lag op koers voor promotie. De Superboeren visten echter op onfortuinlijke wijze achter het net en liepen miljoenen aan inkomsten mis.