'Ik zal serieus nadenken over PSV en ga mijn contract niet zomaar verscheuren'

'Ik zal serieus nadenken over PSV en ga mijn contract niet zomaar verscheuren'

12-06-2020 07:40
64

Hidde Jurjus gaat op korte termijn in gesprek met PSV. Omdat De Graafschap met AZ-huurling Rody de Boer een nieuwe keeper heeft gehaald, blijft de Achterhoeker in elk geval niet in Doetinchem. Hij is benieuwd naar het verhaal in Eindhoven.

Het PSV-contract van Jurjus, die een sterk seizoen achter de rug heeft bij De Graafschap, loopt door tot de zomer van 2021. Binnenkort gaat de doelman (26) met de Eindhovense club in gesprek. "Als PSV een rol voor mij ziet, ga ik daar serieus over nadenken. Ik heb een goed contract, dat ga ik niet zomaar verscheuren. En anders? Dan ga ik op zoek naar een nieuw avontuur. Ja, ook het buitenland is een optie. Ik sta overal voor open", vertelt hij aan de Gelderlander.

Jurjus heeft moeilijke jaren achter de rug met twee opeenvolgende degradaties (De Graafschap en Roda JC), maar rechtte afgelopen seizoen de rug. Zo won hij het spelersklassement van de Gelderlander. "De drang om mezelf weer te bewijzen, was enorm", vertelt Jurjus. "Ik heb best veel shit en kritiek over me heen gekregen. Dat was best lastig, omdat in mijn eerste jaren bij De Graafschap alles hosanna was. Maar achteraf kan ik zeggen dat het leerzame jaren zijn geweest."