'Crisisclub Schalke schakelt door na Schmidt-blauwtje en komt uit bij Wilmots'

'Crisisclub Schalke schakelt door na Schmidt-blauwtje en komt uit bij Wilmots'

12-06-2020 12:15
13

David Wagner staat nog aan het roer, maar Schalke 04 werkt achter de schermen aan de komst van een opvolger. Marc Wilmots is één van de kandidaten, aldus Het Nieuwsblad.

De slechte resultaten van Schalke, dat na de Bundesliga-herstart is afgezakt naar de tiende plaats, kosten Wagner naar alle waarschijnlijkheid de kop. Ralf Rangnick, Ralph Hasenhüttl én de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt kwamen om uiteenlopende redenen niet naar Gelsenkirchen, waardoor Schalke volgens Het Nieuwsblad is overgeschakeld naar de categorie 'iconische ex-spelers'.

Vorige week dook de naam van Real Madrid Castilla-trainer Raúl Gonzaléz op in het Duitse geruchtencircuit, vrijdag is het in België de beurt aan Wilmots. De oud-bondscoach van België maakte in de periodes 1996-2000 en 2001-2003 furore bij Schalke. Meteen na zijn voetbalpensioen begon hij er ook zijn trainerscarrière.

Na geflopte avonturen bij Ivoorkust en Iran zit Wilmots sinds december zonder werk. Hij zou al hebben gesproken met Schalke. Wilmots werd onlangs nog gelinkt aan Royal Antwerp FC en Standard Luik. De lokroep van zijn oude liefde Schalke zal hem wellicht als muziek in de oren klinken.