Sturing benoemt Hofs en Janssen bij Vitesse: broers Linssen en Van Beukering weg

Sturing benoemt Hofs en Janssen bij Vitesse: broers Linssen en Van Beukering weg

12-06-2020 13:39 Laatste update: 13:59
40

Vitesse heeft vrijdag de technische invulling van de jeugdopleiding voor komend seizoen bekendgemaakt. Oud-spelers Nicky Hofs, Tim Cornelisse en Theo Janssen zullen verantwoordelijk zijn voor de hoogste jeugdelftallen.

Interim-trainer Edward Sturing gaat verder als hoofd jeugdopleidingen, werd eerder al bekend. Hofs en Cornelisse worden de eindverantwoordelijken bij het O21-elftal, Janssen neemt Vitesse O18 onder zijn hoede. "De belangrijkste ontwikkeling zit in de structuur van Vitesse O21 en Vitesse O18. Het oudste team gaat in een nieuwe competitie voetballen. En waar je voorheen een O19-team had, is dat nu Vitesse O18 geworden", laat Sturing weten aan de Vitesse-kanalen. Ook Patrick Ax (O16), Frank van Kouwen (O14) en Rein Baart (keeperstrainer) hebben een verleden als profvoetballer.

Een andere oud-speler, Edwin Linssen, gaat Vitesse juist verlaten: de broer van clubtopscorer Bryan Linssen had het inmiddels opgeheven O17-elftal onder zijn hoede, maar wordt assistent-trainer van De Graafschap. Dennis van Beukering was actief bij het ook niet meer bestaande O19-elftal en maakt eveneens een 'transfer': hij gaat samen met broer Jhon van Beukering aan de slag in de Go Ahead Eagles-opleiding.