Feyenoord en Bakkati definitief uit elkaar: 'Ik vertrek als een echte Feyenoorder'

Feyenoord en Bakkati definitief uit elkaar: 'Ik vertrek als een echte Feyenoorder'

12-06-2020 15:22 Laatste update: 15:24
61

Het hing al langere tijd in de lucht en het is nu officieel: Said Bakkati zal Feyenoord na één seizoen alweer verlaten. De assistent-trainer trekt naar het Amerikaanse FC Cincinnati, waar hij herenigd zal worden met hoofdtrainer Jaap Stam.

Feyenoord is het met Bakkati eens geworden over een ontbinding van zijn contract, waardoor hij vrij is om af te reizen naar de Verenigde Staten. Trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen wilden hem eigenlijk binnenboord houden, maar Bakkati kiest voor een nieuwe samenwerking met Stam. "Hij is een jonge maar erg talentvolle trainer die erg goed bij ons en de spelers paste", doet Arnesen hem uitgeleide. "We hadden hem graag in onze eigen gelederen gehouden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we hem heel veel succes wensen in de Verenigde Staten."

Wedden

Meer odds

De oud-verdediger van onder meer sc Heerenveen, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles kijkt met voldoening terug op zijn jaar in De Kuip. "Ik heb hier met heel veel fijne mensen samen kunnen werken, van onder tot boven in de organisatie. Dat is toch iets speciaals", blikt hij terug. "Ik ben er trots op dat ik in De Kuip heb mogen werken, ten overstaan van al die trouwe supporters. Ik heb best veel clubs gehad, maar ik vertrek hier als een echte Feyenoorder."