FOX Sports: Coventry City slaat slag, PEC houdt anderhalf miljoen over aan Hamer

FOX Sports: Coventry City slaat slag, PEC houdt anderhalf miljoen over aan Hamer

12-06-2020 18:12 Laatste update: 18:14
46

Gustavo Hamer gaat zijn geluk beproeven in Engeland, meldt FOX Sports vrijdag. Coventry City, de koploper van de Engelse League One, heeft een akkoord met PEC Zwolle bereikt en zal zijn nieuwe werkgever worden.

Het nieuws hing al langere tijd in de lucht: PEC wilde de bij Feyenoord opgeleide Hamer graag behouden, maar de rechtsback annex middenvelder kiest voor een avontuur in Engeland. Volgens FOX Sports houdt PEC anderhalf miljoen euro over aan de transfer van de geboren Braziliaan, die nog één jaar onder contract stond.

Voor Hamer lonkt nu een verblijf in het Championship. Het reguliere League One-seizoen zal niet meer worden afgemaakt, waardoor lijstaanvoerder Coventry City al zeker is van promotie naar het tweede niveau.

Hamer doorliep de Feyenoord-opleiding en vertrok in 2018 naar PEC, nadat hij eerder al op huurbasis voor FC Dordrecht uitkwam. De 22-jarige jeugdinternational van Oranje speelde exact vijftig officiële wedstrijden in Zwolse dienst en kwam daarin tot vier treffers en zeven assists.