Doelpunt tekenend voor 'moedige' Zirkzee: 'Maar hij heeft ook nog wat te leren'

14-06-2020 09:35
20

Bayern München-trainer Hansi Flick is te spreken over het optreden van Joshua Zirkzee tegen Borussia Mönchengladbach. De negentienjarige spits mocht in de basis beginnen als vervanger van de geschorste Robert Lewandowski.

Zirkzee betaalde het vertrouwen terug door na 25 minuten de score te openen voor Der Rekordmeister. De Nederlandse jeugdinternational profiteerde van een fout van Gladback-doelman Yann Sommer en schoot de bal in één keer in het lege doel. "Het doelpunt is tekenend voor hem. Je ziet ook op de training hoe extreem moedig hij is en hoe hij alles uitprobeert", reageert Flick in Duitse media.

Zirkzee scoorde nu al vier keer in acht Bundesliga-optredens. Flick benadrukt wel dat de spits pas net komt kijken. "Je merkt ook dat hij nog wat te leren heeft. Daarom is hij er ook. Als coach moet ik spelers als Zirkzee ontwikkelen en beter maken." In de 77e minuut werd Zirkzee vervangen. Vanaf de kant zag hij hoe Leon Goretzka de winnende maakte: 2-1.