'Niet chique' Diemers op weg naar Feyenoord: 'Zet hem gewoon op vliegtuigmodus'

'Niet chique' Diemers op weg naar Feyenoord: 'Zet hem gewoon op vliegtuigmodus'

14-06-2020 11:15 Laatste update: 12:50
234

Het staat vast dat Mark Diemers volgende week overstapt naar Feyenoord. Dat stelt Jan van Halst, die denkt dat de middenvelder (26) en diens zaakwaarnemer hun telefoon tot dinsdag op vliegtuigmodus zetten.

Diemers gaf enkele weken geleden zijn jawoord aan FC Groningen, dat tot en met maandag de tijd heeft gekregen om de transfer af te ronden. Feyenoord lijkt echter aan het langste eind te trekken. Van Halst voorspelt dat Diemers 'honderd procent' voor De Kuip kiest.

"Hij heeft hier natuurlijk op gewacht en dat is logisch. Als zo'n grote club zich meldt, dan ga je allerlei wegen zoeken om toch nog naar Feyenoord te kunnen", zegt de analist bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport. "Het is misschien niet chique, maar er is weinig chique meer in de voetballerij. Zowel Diemers als zijn zaakwaarnemer zet gewoon de telefoon op vliegtuigmodus tot maandag, en dinsdag rijden ze rechtstreeks naar Rotterdam."

Het akkoord tussen Feyenoord en Fortuna Sittard over de transfersom wordt vermoedelijk een formaliteit. Van Halst is niet helemaal overtuigd van Diemers, ook omdat een talent als Wouter Burger op de Feyenoord-deur klopt. "Wat dat betreft kunnen ze beter de centen op zak houden, al hoeft er maar één middenvelder weg te vallen voordat je iemand nodig hebt."