Davids demonstreert met Memphis: Toen het druk werd zijn we vertrokken

Davids demonstreert met Memphis: "Toen het druk werd zijn we vertrokken"

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 13:34zo 14-06-2020 om 13:34

Memphis Depay was bijna twee weken geleden niet de enige (oud-)international die tegen racisme demonstreerde op de Dam. De sterspeler van Olympique Lyon en het Nederlands elftal had gezelschap van Edgar Davids.

"Ja. Ik was er niet al te lang, samen met Memphis Depay", vertelt Davids in een interview met NRC. "Toen het druk werd zijn we vertrokken. Maar ik vond het mooi: al die mensen met één boodschap. Het verbaasde me dat er in de dagen erna meer gedebatteerd werd over de vraag of er wel gedemonstreerd mocht worden, dan over waarom al die mensen daar waren."

De oproep van Formule 1-coureur Lewis Hamilton aan zijn bijna 17 miljoen Instagram-volgers om alle standbeelden van racistische mannen te slopen, vond Davids 'fantastisch'. "Hamilton - die ik persoonlijk ken - behoort tot die nieuwe generatie. Mensen die respect eisen en hun platform gebruiken om kwesties aan te kaarten."

"Ik zie die strijdbaarheid ook bij mijn zoon", aldus Davids. "Hij is in Nederland geboren en wil gelijk behandeld worden. Zelf kwam ik pas op mijn tweede naar Nederland. Ik voelde mij soms een gast. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat ik naar mijn eigen land moet oprotten. Terwijl ik toch echt mijn steentje heb bijgedragen aan Nederland."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Total inclusivity” Interview with @nrcnl photography: @frankruiterphotographer clothing: @patta_nl hat @borsalino_world @montasoccer @montajuniors

Een bericht gedeeld door Edgar Davids (@edgardavidsofficial) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws