'Ik stak mijn hand uit en Suárez begroette mij in het Nederlands: alles goed?'

'Ik stak mijn hand uit en Suárez begroette mij in het Nederlands: alles goed?'

14-06-2020 15:27
25

Ludovit Reis omschrijft zijn overstap van FC Groningen naar FC Barcelona nog altijd als een jongensdroom. De twintigjarige middenvelder speelt zijn duels voor Barça B, maar hij trainde al een paar keer mee met het eerste elftal.

"Weet je wat me het meest is bijgebleven van de eerste training van het eerste?", zegt Reis tegen ELF Voetbal. "Het moment dat we samen het veld op stapten. Allemaal die sterren en ik. Ik voelde me part of the team. Ik draaide gewoon mee, net als alle anderen. Vroeger keek ik naar ze via de tv. Ik bewonder ze. Dat doe ik nog steeds, eigenlijk. Maar op het trainingsveld voelde ik me gewoon een van de jongens."

"Het hielp natuurlijk dat Frenkie (de Jong, red.) er ook rondliep", vervolgt Reis. "Met hem kan ik gewoon Nederlands praten. Met Luis Suárez ook een beetje trouwens. Bij mijn voorstelrondje stak ik mijn hand naar hem uit, toen hij me in het Nederlands begroette. 'Alles goed?', vroeg hij. Hij weet ook dat ik bij FC Groningen heb gespeeld, net als hij. Niet dat we daarover hele lange gesprekken gevoerd hebben hoor, maar het is wel grappig dat we die achtergrond gemeen hebben."

Reis kwam dit seizoen 22 keer in actie voor Barcelona B, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. De Nederlandse jeugdinternational gaf twee assists.