Mainz-Nederlanders missen gouden kans op handhaving: dramatische openingsminuut

14-06-2020 17:26 Laatste update: 17:44
6

Het Nederlands getinte FSV Mainz 05 mag nog volop aan de bak tijdens de laatste drie speelrondes van het Bundesliga-seizoen. De ploeg van Jerry St. Juste, invaller Jean-Paul Boëtius en de afwezige Jeffrey Bruma trad als nummer 15 aan tegen nummer 14 FC Augsburg, maar trok aan het kortste eind in de cruciale degradatieclash.

Mainz had bij aftrap drie punten voorsprong op de degradatiestreep en één punt achterstand op Augsburg: de winnaar van het treffen in Mainz kon dus een grote stap richting lijfsbehoud zetten. Augsburg leek hier het meest van doordrongen en kwam binnen één minuut al op voorsprong. Een kopbal van Carlos Gruezo viel achter de laatste lijn van de thuisploeg en Florian Niederlechner nam de bal knap ineens uit de lucht: 0-1.

De ploeg van Achim Beierlorzer had nog anderhalf uur om iets aan die achterstand te doen, maar kon niet veel klaarspelen. De akelige blessure en de noodgedwongen wissel van oud-NEC'er Taiwo Awoniyi baarde het meeste opzien in de eerste helft. Ruben Vargas (Augsburg) en Karim Onisiwo (Mainz) roken in de slotfase van de eerste helft aan een treffer en een inzet Jean Jean-Philippe Mateta werd uit de doelmond gehaald door de Augsburg-defensie.

Ook in de tweede helft beperkten Jeffrey Gouweleeuw en zijn ploeggenoten zich tot verdedigen. Mainz deed wat het kon, maar kon niet veel afdwingen. Niederlechner kreeg nog een kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar kwam niet voorbij Florian Müller: zijn vroege treffer bleek echter de beslissende. Augsburg komt op 35 punten en is nagenoeg veilig. Voor de Mainz-Nederlanders wordt het nog uitkijken: zij treffen Borussia Dortmund, concurrent Werder Bremen en Bayer Leverkusen nog tijdens het loodzware slotstuk van het seizoen.