Janmaat kondigt afscheidsjaar aan: 'Terug naar Nederland, ander land hoeft niet'

Janmaat kondigt afscheidsjaar aan: 'Terug naar Nederland, ander land hoeft niet'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2020 om 07:38di 16-06-2020 om 07:38

Laatste update: dinsdag 16 juni 2020 om 12:07di 16-06-2020 om 12:07

Daryl Janmaat gaat vermoedelijk zijn laatste twaalf maanden in de Premier League tegemoet. De rechtsback staat nog twee jaar onder contract bij Watford, maar zinspeelt op een terugkeer naar Nederland, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De dertigjarige vleugelverdediger verruilde Feyenoord in 2014 voor Newcastle United en loopt nu al vier jaar rond bij The Hornets. Janmaat en zijn gezin hebben hun langste tijd in Engeland echter al gehad. "Ik wil nog een seizoen echt vlammen in de Premier League, daarna wil ik terug naar Nederland. Een ander land hoeft niet meer van mij", klinkt het. "Het is Engeland en dan Nederland, daar ben ik eerlijk in."

Dit seizoen komt hij niet meer in actie: Janmaat kampt met een slepende knieblessure en maakte begin november zijn laatste minuten. "Een bacterie in de knie. Echt gewoon pech. Ik lag er meteen een tijdje uit", aldus Janmaat, die voor zijn revalidatie terugkeerde in Nederland. "Orthopeed Kerkhoffs in Amsterdam, die veel topsporters behandelt, heeft het gewricht weer helemaal schoongemaakt. Het was wel meteen einde seizoen."

De 34-voudig Oranje-international kan dus niet deelnemen aan het restant van het Premiers League-seizoen, dat woensdag van start gaat. Janmaat baalt daarvan en had het wel aangedurfd om weer op het veld te staan. "22 geteste spelers op een veld, wat kan er fout gaan?", aldus de back, die niet vreest voor zijn gezondheid. "Voetballen lijkt mij ook een stuk veiliger dan een bezoek aan de supermarkt. En daar ga ik ook gewoon heen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws