AD: bomvolle seizoenshelft begint met bekerronde, top-vier treft amateurclubs

AD: bomvolle seizoenshelft begint met bekerronde, top-vier treft amateurclubs

16-06-2020 08:12
75

Het najaar van 2020 zal bomvol voetbalwedstrijden zitten: vooral de internationals en Europees spelende ploegen kunnen hun borst natmaken. Het Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-seizoen gaat medio september van start, vlak na de eerste interlandperiode van het seizoen.

In september, oktober én november worden interlandperiodes ingepland, weet het Algemeen Dagblad. In oktober beginnen bovendien de hoofdtoernooien van de Champions League en Europa League: in beide gevallen zullen er tot in december zes poulewedstrijden gespeeld moeten worden.

Aangezien de Nederlandse competities pas in september aan kunnen vangen, belooft het spitsuur te worden. Volgens het Algemeen Dagblad wil de KNVB de clubs tegemoetkomen door de eerste KNVB Beker-ronde vóór de start van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in te plannen. De Europees spelende clubs mochten vorig seizoen een paar bekerrondes overslaan, maar komen waarschijnlijk op 12 of 13 september al in actie. Top vier-clubs Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zullen tegen amateurclubs loten en kunnen op die manier extra wedstrijdritme opdoen, klinkt het.

Maandag werd al bekend hoe de Eredivisie-speelrondes er voorlopig uit gaan zien. Zolang er geen publiek naar de stadions mag, zullen de wedstrijden verspreid worden over het weekend: twee op vrijdag, twee op zaterdag, vier op zondag én één op maandag. De Keuken Kampioen Divisie-speelrondes worden bovendien midweeks ingepland.