Zirkzee getipt in Eredivisie na Bayern-doorbraak: 'Zou eerste spits worden'

Zirkzee getipt in Eredivisie na Bayern-doorbraak: 'Zou eerste spits worden'

Gepubliceerd: woensdag 17 juni 2020 om 11:50wo 17-06-2020 om 11:50

Bayern München-talent Joshua Zirkzee zou volgend seizoen eerste spits kunnen worden bij Feyenoord. Daar is Arnold Bruggink van overtuigd. Kenneth Perez is minder zeker.

Zirkzee maakte afgelopen weekend zijn vierde goal in acht optredens voor Bayern München, maar heeft Robert Lewandowski voor zich. Daardoor zal hij komend seizoen normaal gesproken niet al te veel speeltijd krijgen. "In Nederland wordt hij eerste spits", stelt Bruggink bij FOX Sports. "Waar? Bij Feyenoord."

Perez is minder uitgesproken. "Het is natuurlijk krankzinnig als je ziet wat hij als negentienjarige speler al doet, maar ik heb te weinig gezien om echt te kunnen zeggen of hij 34 wedstrijden de eerste spits van Feyenoord kan zijn. De Eredivisie past natuurlijk wel bij zijn leeftijd." Bruggink: "Je kunt hem altijd huren."

Zirkzee liet zich zondag in de uitzending van Studio Sport al kort uit over zijn toekomst bij Bayern München, waarmee hij dinsdagavond kampioen werd. "Met een verhuur ben ik op dit moment nog niet echt bezig. Ik probeer me te ontwikkelen op de training en er alles uit te halen in de minuten die ik krijg."

Zirkzee maakte in 2016 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord en na één seizoen had hij de clubs voor het uitkiezen. Het werd Bayern München. De huidige Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft met Nicolai Jörgensen en Róbert Bozeník al twee spitsen tot zijn beschikking.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Feyenoord moet proberen Zirkzee te halen

(2893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws