Eervolle opdracht voor Griekenland: loting en ceremonies van Monaco naar Athene

Eervolle opdracht voor Griekenland: loting en ceremonies van Monaco naar Athene

17-06-2020 14:56
6

De UEFA zal in oktober neerstrijken in Athene, heeft een woordvoerder van de Griekse regering bekendgemaakt. De loting voor de Champions League- en Europa League-groepsfase wordt verplaatst naar de Griekse hoofdstad, net als de bekendmaking van de beste speler van het voorgaande seizoen.

Deze ceremonies vonden de afgelopen jaren traditiegetrouw plaats in Monaco, maar voor het komende seizoen wordt dus een uitzondering gemaakt, klinkt het in Griekenland. "Dat de overige UEFA-lidstaten kiezen voor Griekenland, getuigt van veel vertrouwen", aldus de woordvoerder. "Deze beslissing van de UEFA is van cruciaal belang in de wereldwijde promotie van Griekenland, een veilig, modern land dat in staat is om evenementen van deze omvang te organiseren."

De Europese voetbalbond maakt later op de woensdag bekend hoe het huidige Champions League- en Europa League-seizoen afgewikkeld worden én hoe de nieuwe Europese jaargang eruit zal zien. Naar verwachting worden de resterende Europese wedstrijden in augustus afgewerkt. De groepsfases van het nieuwe Champions League- en Europa League-seizoen worden waarschijnlijk in oktober afgetrapt.