Jonker vol lof over Bayern München-uitblinkers: Zijn spelinzicht is ongekend

Jonker vol lof over Bayern München-uitblinkers: "Zijn spelinzicht is ongekend"

17-06-2020 16:54
22

Andries Jonker is vol lof over Hansi Flick en Thomas Müller. De trainer en uitblinker zijn volgens de Telstar-trainer doorslaggevend geweest voor Bayern München, dat dinsdagavond de achtste landstitel op rij over de streep trok.

Flick kreeg Bayern op titelkoers na het ontslag van Niko Kovac. "Het kan soms aan de trainer liggen dat een ploeg niet functioneert. In dit geval is wel heel duidelijk dat Flick het heel veel beter doet", constateert Jonker bij Langs de Lijn. "Ik ken een aantal spelers vrij goed. Op het moment dat in de media naar buiten komt dat er discussie is over het speelplan, weet je eigenlijk wel genoeg. Kovac gaf te weinig richting aan de spelers."

"Ik denk dat Flick dat heel veel beter heeft gedaan", vervolgt de trainer, die tussen 2009 en 2012 assistent van Louis van Gaal was bij Bayern en daarna zelf nog vijf weken als interim-trainer werkzaam was. "Er is weer een plan. Spelers weten weer hoe ze moeten verdedigen: samen. En ze weten hoe ze moeten aanvallen: samen. De spelers doen het weer voor elkaar."

Ook de glansrol van Müller mag niet vergeten worden, benadrukt Jonker. De schaduwspits gaf maar liefst twintig assists. "Die spelintelligentie had hij op zijn negentiende al. En dat is alleen maar aangescherpt en verbeterd. Hij heeft een feilloos oog voor wanneer hij ergens moet zijn en wanneer hij juist moet wegblijven. Hij handelt nu nog sneller en geraffineerder. Zijn spelinzicht is ongekend."