Gudde: 'Geen compensatie, want heilig van overtuigd dat we het correct aanpakten'

Gudde: 'Geen compensatie, want heilig van overtuigd dat we het correct aanpakten'

18-06-2020 21:46
76

De KNVB wil de onrust die ontstond na het beëindigen van het seizoen vanwege het coronavirus in de toekomst voorkomen. De algemene vergadering betaald voetbal van de bond stemde in met de vorming van een werkgroep, die zich over de regelgeving in crisistijden moet buigen.

"Stel dat het nog een keer gebeurt, zo'n pandemie, wat zijn dan de spelregels?", vraagt KNVB-directeur Eric Gudde zich af, geciteerd door De Telegraaf. "Nu moest het bestuur betaald voetbal beslissen, omdat er geen reglement is. Dat gaan we de komende maanden formuleren. Voor de start van de competities in het komende seizoen zal hierover besluitvorming moeten plaatsvinden. Hopelijk zal dat reglement nooit nodig zijn."

De afwikkeling van het afgelopen seizoen zorgde voor veel ergernis bij de gedupeerde clubs. FC Utrecht (600.000), Cambuur (425.000), De Graafschap (375.000), NAC Breda (50.000) en FC Volendam (50.000) gingen donderdag akkoord met de schadevergoeding. Daarmee laten ze een verdere juridische strijd achterwege.

"Het is prettig dat deze discussie nu achter de rug is", zegt Gudde tegen Voetbal International. Hij rept van een 'tegemoetkoming', en niet van een compensatie. "Want ik ben er heilig van overtuigd dat we het correct hebben aangepakt. Die bevestiging hebben wij ook steeds gekregen van de UEFA."