Streppel loopt binnen: 'Bizar, bergen geld gaan er daar in het voetbal om'

Streppel loopt binnen: 'Bizar, bergen geld gaan er daar in het voetbal om'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 08:06vr 19-06-2020 om 08:06

Jurgen Streppel heeft geen spijt van zijn avontuur in Abu Dhabi. Na vier punten in drie duels kreeg de nieuwe trainer van Roda JC zijn congé, maar hij mocht wel aanblijven als technisch directeur tot de zaken rond zijn contractontbinding waren afgewikkeld.

Streppel was graag langer gebleven. "Het was leerzaam en gaaf", vertelt de oud-trainer van Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen aan het Brabants Dagblad. "Hoe ga je om met een gevoelstemperatuur van 50 graden, om een uur 's nachts? Wat doe je als spelers om acht uur verplicht moeten bidden? Dat soort zaken."

Veel publieke belangstelling was er echter niet. "We hadden een geweldig stadion met 42.000 plaatsen. Er zaten er 15, 500", aldus Streppel, voor wie de verdiensten echter top waren. "Bizar. Bergen geld gaan er daar in het voetbal om. Het draait voornamelijk om de status van de eigenaar van zo'n club. Die geniet er het meeste van."

"Ik stond bij wedstrijden altijd zo dicht mogelijk bij de spelerstunnel. Daar voelde je nog de airco. Weinig publiek had ook voordelen: geen supportersrellen en geen publiek dat ons stond op te wachten", besluit de nieuwe hoofdcoach van Roda JC.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws