NEC houdt vertrouwen na zes duels in twee jaar: 'Dat moet ik nu terugbetalen'

NEC houdt vertrouwen na zes duels in twee jaar: 'Dat moet ik nu terugbetalen'

19-06-2020 09:51
25

NEC heeft het aflopende contract met doelman Norbert Alblas met één seizoen verlengd. De keeper, die in 2018 overkwam van Ajax, speelde door blessureleed nog maar zes officiële duels voor de Nijmegenaren.

Toch krijgt Alblas het vertrouwen van NEC, dat de verbintenis van de 25-jarige keeper met één jaar heeft verlengd en daarnaast een optie heeft voor een extra seizoen. "Norbert is een uitstekende keeper en kan een heel hoog niveau halen", legt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite uit waarom de Nijmegenaren Alblas binnenboord houden. "Dat hebben we kunnen ondervinden in de wedstrijden dat we hem in actie hebben gezien."

De voormalig doelman van Ajax, die met het tweede team van de Amsterdammers kampioen werd in de Eerste Divisie, is trots dat hij door mag in Nijmegen. "Ik heb me teruggevochten na mijn blessure en keihard gewerkt om hier weer te staan. Het geeft me een trots en dankbaar gevoel dat ik bij deze mooie club blijf. Het wordt nu tijd om weer te genieten op het veld en het vertrouwen van de club terug te betalen."

Bij NEC zal Alblas de strijd onder de lat aangaan met Mattijs Branderhorst. De voormalig goalie van Willem II was het afgelopen anderhalf jaar eerste keuze in Nijmegen bij afwezigheid van Alblas.