Alblas kan mogelijk toch verlengen na twee jaar inactiviteit: Gaat goed met hem

Alblas kan mogelijk toch verlengen na twee jaar inactiviteit: "Gaat goed met hem"

17-06-2020 22:50
8

Norbert Alblas is formeel aan zijn laatste dagen als NEC-speler bezig, maar mag misschien tóch in De Goffert blijven. NEC-directeur Wilco van Schaik heeft tijdens een digitale supportersavond laten weten dat een contractverlenging zeker tot de mogelijkheden behoort.

Alblas kwam in de zomer van 2018 over van Ajax, keepte zes officiële wedstrijden namens NEC en liep toen een zware knieblessure op. Bijna twee jaar later is hij nog steeds aan het revalideren, maar inmiddels gaat het weer de goede kant op, verzekert van Schaik. "Het coronagebeuren is een zegen voor hem. Hij had zo meer tijd om te kunnen herstellen en het gaat goed met hem."

Mogelijk zit er zelfs een verlengde samenwerking tussen beide partijen in. "Als je bovenin mee wil doen, dan heb je één of twee topkeepers nodig. We hebben hem niet voor niets gehaald, hij heeft veel kwaliteit en ervaring. We hopen dat we met hem die stap kunnen maken", aldus Van Schaik.

NEC heeft momenteel twee keepers tot zijn beschikking. Mattijs Branderhorst en Job Schuurman liggen allebei nog één jaar vast.