Manchester United komt goal Bergwijn te boven en pakt punt bij Tottenham

19-06-2020 23:10
33

De topper tussen Tottenham Hotspur en Manchester United is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Steven Bergwijn leek lang de matchwinner te worden, maar in de slotfase maakte Bruno Fernandes vanaf de stip gelijk. Beide clubs knokken nog volop voor een directe plaats in de Champions League.

José Mourinho ruimde een basisplaats in voor Bergwijn en ook Harry Kane, Erik Lamela en Heung-Min Son stonden in de basis. Tottenham had in de eerste helft de beste kansen. De Londenaren werden al na vier minuten gevaarlijk door een goed uitgespeelde aanval waar ook Bergwijn bij betrokken was. Marcus Rashford zorgde namens United voor het eerste gevaar.

De wedstrijd werd na een klein half uur spelen opengebroken door Bergwijn. De aanvaller liep met speels gemak langs de verdediging van Man United en schoot de 1-0 achter David De Gea, die er eveneens niet goed uitzag. Na een half uur voorkwam de Spanjaard wel knap de 2-0. Kansen kreeg United in de eerste helft niet meer, Tottenham nog wel.

Pas na een uur spelen begon het te lopen bij Man United toen Paul Pogba voor Fred kwam. Een paar minuten nadat Mourinho Bergwijn van het veld haalde maakte United gelijk. Verdediger Eric Dier maakte een ongelukkige overtreding in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Jonathan Moss de bal op de stip legde. Bruno Fernandes pakte het cadeautje uit: 1-1.

United leek er zelfs vandoor te gaan met de overwinning toen Moss opnieuw naar de stip wees na opnieuw een overtreding van Dier, maar na inmenging van de VAR besloot de arbiter die beslissing terug te draaien. Tottenham en United scoorden niet meer.

Met nog negen wedstrijden te gaan is het ongekend spannend in de Premier League. Nummer vier Chelsea heeft 48 punten, maar ook Tottenham, dat achtste staat, maakt nog alle kans op een Champions League-ticket. Man United is terug te vinden op plek vijf met 45 punten. Leicester City staat derde en mag zich langzaam voorbereiden op het miljardenbal.