Boadu over racisme-incident dit seizoen: 'Nooit meer wat van gehoord...'

Boadu over racisme-incident dit seizoen: 'Nooit meer wat van gehoord...'

20-06-2020 14:05
249

Myron Boadu ziet Memphis Depay als één van de leiders in de strijd tegen racisme. De spits van AZ vertelt dat de gewelddadige dood van George Floyd en de steun voor de Black Lives Matter-beweging ook bij hem veel losmaakt.

"Het is steeds weer hetzelfde verhaal. Maar ik denk dat nu het moment is aangebroken dat er iets gaat gebeuren. Het wordt serieus aangepakt, dit kan gewoon écht niet meer", zegt Boadu in De Telegraaf. Hij kreeg zelf dit seizoen nog met racisme te maken, in het bekerduel met TOP Oss. Hij werd 'getrakteerd' op apengeluiden. "Toen ik dat aangaf bij de scheidsrechter, zei hij dat hij er wat mee ging doen. Ik heb er nooit meer wat van gehoord..."

Boadu denkt dat Memphis in de strijd tegen racisme een voorbeeld is. "Hij kan als een boegbeeld worden gezien. Memphis is een hele goede gozer, hij durft zich altijd uit te spreken. Ik ben niet zoals hij op de Dam geweest, maar ik had wel heel graag willen gaan. Ik was wel bij de demonstratie in de Bijlmer. Ik heb Gini (Georginio Wijnaldum, red.) en de andere jongens overigens ook zien protesteren."

Rond het Oranje-debuut van Boadu was er veel aandacht voor de zaak rond Exelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. "Toen zag ik hoe Memphis en Gini de leiding namen. Ook was het mooi om te zien hoe de hele groep het oppakte. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt."