AZ-parel (18) mag aan doorbraak werken: 'Goals tillen, pionnen halen, die dingen'

AZ-parel (18) mag aan doorbraak werken: 'Goals tillen, pionnen halen, die dingen'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juni 2020 om 15:52za 20-06-2020 om 15:52

Mohamed Taabouni maakte de afgelopen twee jaar furore bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en in de Oranje-jeugd: nu lonkt het grote werk. De achttienjarige Haarlemmer is officieel overgeheveld naar de eerste selectie van de Alkmaarders: kersvers teamgenoot Oussama Idrissi is benieuwd.

Danny Vos
ALKMAAR

De linksbuiten noemt Taabouni in gesprek met VoetbalPrimeur een 'talentvolle jongen'. "Dit seizoen al een aantal keer meegetraind en op trainingskamp geweest. Hij heeft een goede indruk weten te maken, op de staf en op de spelers", aldus Idrissi, die Taabouni echter op het hart drukt om niet te snel tevreden te zijn. "Er is nog werk aan de winkel. Het doorbreken op zich is al een prestatie. Maar echt aanhaken, continu bijblijven, proberen van waarde te zijn voor het team. Dat is nu de uitdaging voor Mo."

Dat beseft de jonge spelmaker zelf ook, vertelt hij voor de VP-microfoon. "Als ik mijn kans krijg, moet ik die grijpen. En dan die lijn doortrekken. Ik leer veel bij het eerste, ik train goed en dat moet ik nu doorzetten." Voorlopig kent de jeugdinternational zijn plek. "Of ik al een liedje heb moeten zingen? Nee, dat is meer iets voor bij je debuut. Als je er net bent, heb je wel wat regels: goals tillen, pionnen ophalen, zulke dingen."

Ondertussen probeert Taabouni zo goed mogelijk naar teamgenoten Calvin Stengs en Myron Boadu te kijken. "Dat zijn hele goede vrienden van me, maar ook gewoon spelers van wie ik nog kan leren. Nu zijn ze ook dragende spelers. Als je ziet hoe ze presteren, ben ik trots op ze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws