Bosz verliest met Leverkusen en dreigt Champions League mis te lopen

Bosz verliest met Leverkusen en dreigt Champions League mis te lopen

20-06-2020 17:23
24

Peter Bosz dreigt met Bayer Leverkusen naast Champions League-voetbal te grijpen. Zijn ploeg verloor zaterdagmiddag met 2-0 van Hertha BSC en is ingehaald door Borussia Mönchengladbach, dat won bij het al gedegradeerde SC Paderborn.

Hertha - Leverkusen 2-0
Leverkusen kwam sterk uit de coronaonderbreking, maar zakte daarna weg en liet ook tegen Hertha weinig zien. Na 22 minuten zorgde Matheus Cunha voor 1-0. Toen Dodi Lukebakio na rust ook 2-0 maakte begon het er steeds slechter uit te zien voor Bosz en co.. 

Opvallend was dat de spelers er in de tweede helft totaal doorheen zaten. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het volgepropte programma om de competitie af te ronden. De sterspelers van Leverkusen brachten nagenoeg niets. Bosz probeerde nog tactisch te wisselen, maar dat hielp niet.

Leverkusen gaat de laatste speeldag in als nummer vijf, die recht geeft op Europa League-voetbal. 

RB Leipzig - Dortmund 0-1
Borussia Dortmund heeft zich verzekerd van de tweede plaats in Duitsland. Een directe confrontatie met nummer drie RB Leipzig werd gewonnen: 0-2. Erling Haaland maakte na een half uur spelen de 0-1. Leipzig was in de tweede helft nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Haaland maakte er uiteindelijk nog 0-2 van.

Bayern werd afgelopen woensdag kampioen van Duitsland en inmiddels staat dus ook vast dat Dortmund tweede wordt. Leipzig kan op de laatste speeldag nog worden ingehaald door Gladbach. In dat geval moet de ploeg van Julian Nagelsmann zich via voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League.

Bayern - Freiburg 3-1
Voor Bayern München stond er naast eer niets meer op het spel tegen SC Freiburg. Toch gaf de ploeg van Hansi Flick in de eerste helft vol gas. Freiburg werd overlopen en stond na ruim twintig minuten met 2-0 achter. Joshua Kimmich maakte de 1-0 en topscorer Robert Lewandowski, die de assist bij de openingsgoal gaf, zorgde voor de verdubbeling. Lucas Holer deed nog iets terug voor Freiburg.

Maar nog voor het rustsignaal maakte Lewandowski er weer 3-1 van. De Pool staat nu op 33 competitietreffers dit seizoen. Bayern sluit de competitie volgende week zaterdag af bij het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst.

Hoffenheim - Union Berlin 4-0
Hoffenheim is nagenoeg zeker van plaatsing voor de Europa League. De nummer zeven, waar Alfred Schreuder onlangs opstapte, won thuis met 4-0 van Union Berlin en kan de zevende plaats niet meer kwijtraken. Ihlas Bebou, Andrej Kramaric, Munas Dabbur en Christoph Baumgartner maakten de goals voor Hoffenheim.

Hoffenheim speelt op de slotdag bij Borussia Dortmund. Wolfsburg, de nummer zes, treft Bayern.

Schalke - Wolfsburg 1-4
Weghorst stevent met Wolfsburg af op directe plaatsing voor de Europa League. Die Wölfe pakten bij het geplaagde Schalke 04 belangrijke drie punten. Schalke was al zo goed als kansloos. Weghorst maakte de eerste twee treffers en Kevin Mbabu en Joao Victor waren de andere doelpuntenmakers. Namens Schalke scoorde Rabbi Matondo.

Weghorst is bezig aan een zeer indrukwekkende reeks in Duitsland. De goals tegen Schalke waren zijn vijftiende en zestiende van het seizoen. Weghorst staat vierde op de topscorerslijst in Duitsland.