'Van Wijk claimt premie van 20.000 euro, ondanks ontslag na zeven wedstrijden'

'Van Wijk claimt premie van 20.000 euro, ondanks ontslag na zeven wedstrijden'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juni 2020 om 23:02za 20-06-2020 om 23:02

Jupiler Pro League-club KV Oostende heeft en brief van ex-trainer Dennis van Wijk ontvangen: de 57-jarige Noord-Hollander eist volgens Het Nieuwsblad een premie voor het lijfsbehoud van de club. Van Wijk ging vlak na de jaarwisseling bij De Kustboys aan de slag, maar werd begin maart alweer ontslagen.

Oostende stond na 29 van de dertig speelronden voorlaatste, met twee punten voorsprong op Waasland-Beveren, toen de competitie werd stilgelegd en de stand van de Jupiler Pro League werd bevroren: de kustclub was hierdoor verzekerd van lijfsbehoud. Volgens Het Nieuwsblad hebben Van Wijk en zijn advocaat inmiddels een brief naar de Versluys Arena gestuurd. Van Wijk meende door de curieuze handhaving recht te hebben op een premie van twintigduizend euro: Oostende kreeg het verzoek binnen om dit bedrag voor 22 juni over te maken.

De oud-trainer van onder meer Willem II trad na de winterstop in dienst bij de degradatiekandidaat. Na zeven wedstrijden was het avontuur echter alweer voorbij. Onder Van Wijk won KV Oostende van Sint-Truiden en speelde het gelijk tegen Zulte Waregem: de overige vijf wedstrijden gingen verloren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws