Ploeterend Atlético dankt Hawk-Eye en profiteert van knoeiende concurrentie

Ploeterend Atlético dankt Hawk-Eye en profiteert van knoeiende concurrentie

20-06-2020 23:57
31

Atlético Madrid heeft een kostbare slag geslagen in de Primera División-race om Champions League-voetbal. Nummer 3 Sevilla en nummer 5 Getafe lieten eerder dit weekend al punten liggen en nummer 4 Atlético Madrid kreeg Real Valladolid met veel pijn en moeite op de knieën.

Los Rojiblancos hadden midweeks nog vijf keer gescoord tegen Osasuna, maar tegen de nummer 15 stak een oud probleem weer de kop op voor de ploeg van Diego Simeone: het gebrek aan productiviteit. Álvaro Morata en João Félix kwamen in de openingsfase in scoringspositie, maar konden de bal niet voorbij doelman José Antonio Caro krijgen. Ook Atlético-sluitpost Jan Oblak liet zich niet passeren: Waldo Rubio stuitte op de Sloveen en Matheus Fernandes mikte naast.

In de tweede helft ging het ook niet bepaald soepel voor Atlético Madrid, dat in de slotfase echter alsnog de druk opvoerde. Diego Costa wist het net wel te vinden, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Thomas Partey stelde Caro van afstand op de proef: de doelman redde, maar gaf vrijwel direct daarna alsnog een doelpunt weg. De invaller voor eerste keus Jordi Masip stompte mis na een corner, waarna Vitolo de bal over de lijn kon koppen: de uiterste reddingspoging van Kiko kwam te laat en Atlético brak de ban alsnog dankzij de doellijntechnologie.

De gasten uit Valladolid moesten plotseling de aanval zoeken en kwamen die late klap van Vitolo niet meer te boven. Diego Costa miste nog een dot van een kans, maar de krappe zege kwam niet meer in gevaar. Atlético is nu alweer acht competitieduels op rij ongeslagen, komt naast Sevilla en heeft Getafe op vijf punten gezet. Nummer 6 Real Sociedad kan zondagavond weer op twee punten komen, maar zal dan wel van Real Madrid moeten winnen.