Speler nummer vijf voor ADO Den Haag: spelmaker komt over van Eindhoven

Speler nummer vijf voor ADO Den Haag: spelmaker komt over van Eindhoven

22-06-2020 11:44 Laatste update: 12:10
55

ADO Den Haag heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Samy Bourard. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van FC Eindhoven, zo maakte de Eredivisie-club maandag bekend.

De speler heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Den Haag. Martin Jol, hoofd van het Technische Hart van de club, is blij met de transfer. "Samy is een goede en mobiele aanvallende middenvelder", zegt Jol op de website van ADO. "Het proces nam wat tijd in beslag, maar we zijn tevreden over de oplossing die we hebben kunnen vinden met Eindhoven."

De 24-jarige Bourard maakte in 2018 de overstap van Sint-Truiden naar FC Eindhoven. In Eindhoven was de Belg in 59 Keuken Kampioen Divisie-duels goed voor dertien goals. Negen van die goals maakte hij tijdens het niet afgemaakte seizoen.

Bourard is de vijfde versterking voor ADO voor het komende seizoen. Doelman Luuk Koopmans maakt na zijn huurperiode definitief de overstap van PSV naar Den Haag, Peet Bijen komt van FC Twente, Kees de Boer van Swansea City en Emilio Estevez van het Canadese York9 FC.

Waar Bourard de overstap maakt van FC Eindhoven naar ADO Den Haag, bewandelen Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans de omgekeerde weg. Zij worden komend seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "We denken dat het voor deze twee talentvolle spelers goed is om komend seizoen vlieguren te maken in Eindhoven", aldus Jol.