PSV maakt excuses aan mislukte huurling: 'Vorige trainer stelde me niet op'

PSV maakt excuses aan mislukte huurling: 'Vorige trainer stelde me niet op'

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 10:30wo 24-06-2020 om 10:30

Laatste update: woensdag 24 juni 2020 om 10:37wo 24-06-2020 om 10:37

PSV heeft excuses gemaakt aan Toni Lato. De huurperiode van de Spaanse linksback in Eindhoven liep afgelopen seizoen uit op een ramp.

Lato begon met een slechte invalbeurt, liep een lichte blessure op en kreeg geen vertrouwen van de technische staf onder leiding van Mark van Bommel. Na een halfjaar keerde de 22-jarige verdediger, die werd gehuurd van Valencia, een illusie armer terug naar Spanje.

"Uiteindelijk heeft PSV zich geëxcuseerd voor de situatie", vertelt Lato aan het Eindhovens Dagblad. Hij verwijt technisch manager John de Jong niets. "Het was de vorige trainer van de club (Van Bommel, red.) die me niet opstelde."

Inmiddels voelt Lato zich weer voetballer. Hij speelt op huurbasis bij Osasuna. "Voor de corona-periode heb ik mijn debuut gemaakt voor de club en ook tegen Atlético Madrid stond ik onlangs in de basis. In principe ga ik volgend seizoen voor Valencia spelen."

Lato zat vijftien keer op de bank bij PSV en kwam geen enkele keer in actie in de Eredivisie en KNVB Beker. Hij mocht één keer invallen: in de Europa League-voorronde tegen Apollon Limassol speelde de Spanjaard één minuut mee.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws