Done deal: Meunier hakt knoop door en wordt derde Belg bij Borussia Dortmund

Done deal: Meunier hakt knoop door en wordt derde Belg bij Borussia Dortmund

25-06-2020 16:08 Laatste update: 16:09
12

Thomas Meunier heeft een nieuwe club te pakken. De rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2024 bij Borussia Dortmund.

Dat meldt Dortmund donderdag via de officiële kanalen. Meunier had een aflopend contract bij Paris Saint-Germain en zag een verlengd verblijf in Parijs wel zitten. Toch bereikte hij geen akkoord met de Franse topclub. Verschillende buitenlandse clubs, waaronder Juventus, Manchester United en Tottenham Hotspur werden gelinkt aan de Rode Duivel. Meunier koos uiteindelijk voor Die Schwarzgelben.

Bij Dortmund wordt hij hoogstwaarschijnlijk de vervanger van Achraf Hakimi, die wordt gehuurd van Real Madrid. Daarmee komt het aantal Belgen in het Signal Iduna Park op drie. Ook Thorgan Hazard en Axel Witsel, goede vrienden van Meunier, komen uit voor de Duitse topclub.

Meunier krijgt komend seizoen te maken met Lucien Favre als trainer. Technisch directeur Michael Zorc bevestigde donderdag dat de Zwitserse coach mag aanblijven, ondanks de verloren titelstrijd met Bayern München en de uitschakeling in de Champions League, uitgerekend tegen het PSG van Meunier.