Van Seumeren over 'belachelijk' KNVB-besluit: 'Dan in ieder geval de beker'

Van Seumeren over 'belachelijk' KNVB-besluit: 'Dan in ieder geval de beker'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 18:32do 25-06-2020 om 18:32

FC Utrecht snapt niet dat dat de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord niet alsnog gespeeld kan worden na de versoepelingen door het kabinet. Dat stelt eigenaar Frans van Seumeren van de Domstedelingen.

Clubs in Nederland mogen vanaf 1 juli weer oefenduels spelen, zo maakte premier Mark Rutte woensdag bekend. Vanaf augustus is er zelfs een heuse 'FOX Sports Eredivisie Comeback'. De bekerfinale wordt echter niet meer gespeeld, ook niet voor de eer. "Dat willen wij wel. De grote vraag die wij hebben: waarom kan die wedstrijd niet alsnog gespeeld worden?", zegt Van Seumeren in het Algemeen Dagblad.

Het zit Van Seumeren dwars dat FC Utrecht naast Europees voetbal greep bij de verdeling van de tickets. De club staakte vorige week echter de juridische strijd en kreeg 600.000 euro compensatie van de KNVB. "Wij hebben gezegd: laten we dan gewoon die bekerfinale voor de prijzenkast spelen. Europees ticket of niet, dan in ieder geval een beker. Maar zelfs dat heeft de KNVB afgewezen."

"Ik vind dat belachelijk, maar het is niet anders. Laten we dan volgend jaar maar sportief revanche nemen", besluit Van Seumeren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hebben Van Seumeren en FC Utrecht een punt?

(1269 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws