Transfervrije De Guzman staat 'zeker open' voor terugkeer naar Eredivisie

Transfervrije De Guzman staat 'zeker open' voor terugkeer naar Eredivisie

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 22:25do 25-06-2020 om 22:25

Jonathan de Guzman is aan zijn laatste weken bezig als speler van Eintracht Frankfurt. De 32-jarige middenvelder heeft een aflopend contract bij de Bundesliga-club. Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk.

"Ik ga ervan uit dat ik iets kan vinden de komende tijd", vertelt De Guzman donderdagavond in gesprek met FOX Sports. "Ik ben transfervrij, maar in deze coronatijd kunnen gekke dingen gebeuren. Ik ben benieuwd." Op dit moment heeft de voormalig Feyenoorder nog niet echt een idee. "Niet per se, ik sta voor alles open." Een terugkeer naar de Eredivisie? "Daar sta ik voor open, zeker weten."

De Guzman brak in 2005 door bij Feyenoord. Nadat hij een transfer naar Manchester City zag afketsen, begon hij in 2010 aan een voetbalreis langs Real Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi en Chievo Verona. In de zomer van 2017 streek De Guzman neer bij Frankfurt. Daar kwam hij in zijn eerste twee jaar geregeld in actie, maar dit seizoen speelde hij pas zeven Bundesliga-duels.

De Guzman werd geboren in Canada, maar hij koos voor een interlandcarrière voor het Nederlands elftal. Hij maakte deel uit van de Oranje-selectie voor het WK in Brazilië. In totaal speelde de middenvelder veertien interlands.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws