Verhaegh: 'Ik zat in de auto en dacht: dit was het dan, na bijna twintig jaar'

Verhaegh: 'Ik zat in de auto en dacht: dit was het dan, na bijna twintig jaar'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 14:53vr 26-06-2020 om 14:53

Paul Verhaegh viel op zaterdag 7 maart in minuut 86 in tijdens Vitesse-FC Twente: het was het laatste wapenfeit van zijn fraaie carrière, bleek achteraf. De 36-jarige Limburger dacht er al sterk aan om na het seizoen te stoppen, maar dat moment is door het coronavirus iets eerder gekomen dan verwacht.

'Een rare situatie', beaamt Verhaegh in gesprek met radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. "Het was ook nog bij Vitesse, mijn oude club. Zonder dat ik me er op dat moment bewust van was dat het mijn laatste minuten als prof waren", aldus de kersverse voetbalpensionado. "Als je met de gedachte speelt om te stoppen, dan wil je graag familie en vrienden uitnodigen. Dat je na de wedstrijd nog een drankje kunt doen, dat het in ieder geval op een manier gaat waarop je het voor ogen hebt."

Het afsluiten van zijn carrière – die hem langs AGOVV, FC Den Bosch, Vitesse, FC Augsburg, VfL Wolfsburg, FC Twente voerde én een WK-deelname in 2014 opleverde – zou echter plaatsvinden op het trainingsveld. "Toen zat ik in de auto en dacht ik: ja, dit was het dan. Bijna twintig jaar gevoetbald en dan eindigt het op zo'n manier. Heel erg raar, maar dat is iets wat ik een half jaar geleden niet kon voorzien. Het is niet anders."

Een afscheidswedstrijd zit er ook niet in voor Verhaegh. "Nee, daar ben ik niet mee bezig. Daar ben ik ook niet het type voor, iemand die heel graag op de voorgrond wil staan. Ik heb ook het grootste gedeelte van mijn carrière in Duitsland gevoetbald en mijn mooiste tijd gehad."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws