Keeperscarrousel bij Ajax na komst Stekelenburg: uitgang lonkt voor tweetal

Keeperscarrousel bij Ajax na komst Stekelenburg: uitgang lonkt voor tweetal

26-06-2020 15:39 Laatste update: 15:49
61

Ajax heeft een keeperscarrousel in gang gezet. Maarten Stekelenburg keerde deze week verrassend terug in Amsterdam, voor Benjamin van Leer en Issam El Maach (foto) lonkt juist de uitgang.

El Maach beschikt over een aflopend contract, maar dat zal niet verlengd worden, bevestigt zaakwaarnemer Mustapha Nakhli tegenover Ajax Showtime. Van Leer ligt nog één jaar vast, maar ook voor hem is het naar alle waarschijnlijkheid einde verhaal in Amsterdam: Nakhli laat weten dat hij al in gesprek is met een niet nader genoemde Nederlandse club.

De twintigjarige El Maach werd geboren in Heerlen, keepte in de jeugd van VVV-Venlo en Vitesse en maakte in 2017 de overstap naar Amsterdam. Sinds december 2018 zat hij vier keer op de bank bij een officiële wedstrijd van het eerste elftal, daarnaast kwam hij tot vier Keuken Kampioen Divisie-optredens namens Jong Ajax.

Van Leer werd in 2017 overgenomen van Roda JC: zijn enige optreden in de Ajax-hoofdmacht was het bekerduel met SVV Scheveningen in september 2017. Na een jaartje op huurbasis bij NAC Breda verdween hij compleet uit beeld. Recentelijk dook hij als cameraman op bij het MTV Cribs-item in de woning van zijn partner Lieke Martens.