Wéér gelijkspel voor Sevilla, De Jong al in de rust gewisseld

27-06-2020 00:04
45

Sevilla heeft voor de vierde keer op rij niet weten te winnen in Spanje. In de slotfase werd ternauwernood een nederlaag voorkomen tegen Real Valladolid, dat lang op voorsprong stond in Andalusië: 1-1.

Sevilla won na de coronaonderbreking alleen de derby van Real Betis. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen Levante, FC Barcelona en Villarreal. Luuk de Jong kreeg van trainer Julen Lopetegui tegen Valladolid opnieuw het vertrouwen in de spits.

Valladolid nam na 25 minuten de leiding in Sevilla door Kiko, die perfect raakkopte. De meeverdedigende De Jong kon er niets tegen doen. De Oranje-spits werd in de rust gewisseld voor Suso. Na de rust leek Sevilla op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Munir El Haddadi werd pas na twee afgekeurd omdat hij in buitenspelpositie stond.

Sevilla had veel moeite om Valladolid pijn te doen, maar in de slotfase werd het alsnog gelijk. Lucas Ocampos schoot vanaf de penaltystip gelijk. Atlético Madrid kan aankomend weekend verder afstand nemen van Sevilla, dat nu vierde staat. Getafe kan juist twee punten inlopen.